Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn

Utebliven lönekartläggning upp på högsta nivå

Försvarsmakten Både ÖB och försvarsministern har nyligen fått frågor om den uteblivna lönekartläggningen inom Försvarsmakten. Samtidigt går nu Försvarsförbundet vidare med en egen anmälan till Nämnden mot diskriminering.
23 jun 2015

Försvarsmaktens uteblivna lönekartläggning på central nivå har nu nått såväl överbefälhavaren som försvarsminister Peter Hultqvist (S). Nu anmäler Försvarsförbundet myndigheten till Nämnden mot diskriminering.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) har fått frågan. Foto:

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) har fått frågan. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet.

Arbetsvärlden berättade i våras att Försvarsmakten gång på gång har låtit bli att göra den lönekartläggning som enligt lag ska göras av arbetsgivaren vart tredje år. I vintras tröttnade Försvarsförbundet på att inget hände och anmälde till Diskrimineringsombudsmannen, DO – som valde att inte driva ärendet vidare.

”Jag upplever att Försvarsmakten tar jämställdhet på allvar. Då har det synd att en sådan här sak ska skämma den trovärdigheten.”

Försvarspolitikern Stig Henriksson (V) reagerade när han läste i Arbetsvärlden att Försvarsmakten inte har gjort en central lönekartläggning på sju år.

– Jag anser att om det finns ett riksdagsbeslut, som det gör här, så ska det följas. Samtidigt upplever jag att Försvarsmakten tar jämställdhet på allvar. Då är det synd att en sådan här sak ska skämma den trovärdigheten, förklarar han för Arbetsvärlden.

Direkt fråga till ÖB

ÖB Sverker Göranson har fått frågan. Foto: Niklas Ehlén/Combat Camera.

ÖB Sverker Göranson har fått frågan. Foto: Niklas Ehlén/Combat Camera.

När ÖB besökte riksdagens försvarsutskott för några veckor sedan fick överbefälhavaren därför en direkt fråga av Stig Henriksson om orsakerna bakom.

– ÖB svarade väl ungefär samma sak som Försvarsmakten gjort i Arbetsvärldens artikel – att problemen beror på omorganisationer och att folk är placerade på tjänster som heter annat i praktiken.

Stig Henriksson nöjde sig inte med ÖB:s svar i utskottet. I juni ställde han därför en skriftlig fråga i riksdagen till försvarsminister Peter Hultqvist: Avser försvarsministern att ta initiativ så att Försvarsmakten följer sina egna policydokument och gällande lagar?

Vill rikta sökarljuset på frågan

Svaret från Peter Hultqvist kom i förra veckan, den 17 juni: ”Det är diskrimineringsombudsmannen som utövar tillsyn att diskrimineringslagen följs. Som minister får jag inte påverka hur ombudsmannen genomför sin tillsyn”.

– Även om svaret inte är så uttömmande är det ju ytterst ministern som är ansvarig. Jag ville rikta sökarljuset på frågan, och jag skulle ärligt talat bli förvånad om man inte tar tag i det. Ibland ageras det ju lite bakom kulisserna också.

Samtidigt har Försvarsförbundet beslutat att själva anmäla Försvarsmakten till Nämnden mot diskriminering, efter att DO valt att inte ta upp frågan (se mer i en tidigare artikel).

– Jag tycker det är ett mycket konstigt beslut av DO att inte ta upp ärendet, jag förstår det inte, säger Försvarsförbundets ordförande Håkan Sparr. Men då får vi driva det själva.

Litet fackförbund

Det gör man trots att förbundet är ett av de allra minsta TCO-förbunden och man saknar egen förbundsjurist.

”Vi har kämpat länge för lönekartläggningen men det händer inget. Det är dags för Försvarsmakten att sätta i gång nu.”

Försvarsförbundets ordförande Håkan Sparr. Foto: Sören Andersson.

Försvarsförbundets ordförande Håkan Sparr. Foto: Sören Andersson.

– Vi har kämpat länge för lönekartläggningen men det händer inget. Det är viktigt att staten följer lagar och avtal, så det är dags för Försvarsmakten att sätta i gång nu.

Håkan Sparr understryker att Försvarsförbundet egentligen inte alls är intresserat av vare sig skadestånd eller att regeringen tar Försvarsmakten i örat.

– Vi är intresserade av att lönekartläggningen blir av.

23 jun 2015
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan