Finansförbundet kräver individgarantier

Avtal 2015 Finansförbundet lämnade idag över sin kravlista till motparten Bankinstitutens arbetsgivareorganisation. Förbundet kräver jämställdhetsplan och individlönegarantier för alla anställda.
Finansförbundet kräver individgarantier
Foto: Johan Marklund/Finansförbundet Ulrika Boëthius, ordförande för Finansförbundet.
13 okt 2014

2011 tecknade Finansförbundet och Bankinstitutens arbetsgivareorganisation, BAO, ett fyraårigt avtal utan siffersatta lönegarantier. Men förra hösten sade Finansförbundet upp avtalet i förtid eftersom alltför få medlemmar hade fått löneökningar. I stället tecknades ett nytt avtal med individgarantier. Det nuvarande avtalet löper ut den 31 december.

– Vi har lärt oss en läxa. Många arbetsgivare klarar inte av det ansvar som ett avtal utan siffergarantier innebär. Nu kräver vi ett avtal som ger alla medlemmar en rimlig löneutveckling, säger Ulrika Boëthius, ordförande för Finansförbundet, i ett pressmeddelande.

Störst löneskillnader mellan kvinnor och män

Samtidigt vill förbundet se ännu större satsningar på jämställdhetsområdet. I den förra avtalsrörelsen initierades en partsgemensam satsning, men allt för lite har hänt.

– Bank- och finansbranschen är den bransch som har störst löneskillnader mellan män och kvinnor. Det är inget annat än en skandal och nu måste vi öka tempot i jämställdhetsarbetet, säger Ulrika Boëthius.

13 okt 2014
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan