Strejkvarsel på växlingskontor

Finansförbundet Finansförbundet varslar om strejk på elva växlingskontor tillhörande företaget Svea Exchange. Detta efter att företaget trots förhandlingar inte vill skriva kollektivavtal med de anställda.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Strejken kommer att påbörjas den 31 oktober om inte parterna kommer överens innan dess och rör 110 anställda. Samtliga växlingskontor ligger i Stockholm.

– Vi anser att det här företaget måste kunna erbjuda lika bra villkor som andra företag i branschen, säger Ulrika Boëthius, ordförande Finansförbundet.

Svea Exchange köptes tidigare i år av moderbolaget Svea Ekonomi. Finansförbundet hade tidigare haft långtgående förhandlingar om kollektivavtal med den förra ägaren, men i september sa Svea Exchange bestämt nej. Förbundet har nu därför bestämt sig för att lägga ett strejkvarsel. Medlingsinstitutet har varit kontakt med båda parter och man försöker hitta ett datum för förhandlingar.

Enligt Ulrika Boëthius har alla stora och alla äldre företag inom finansbranschen kollektivatal, men inte alla nyare.

– Nyare, mindre företag har ibland inte förstått att det är två parter som tar ansvar för villkoren på arbetsplatsen, säger hon.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar