Strejk på växlingskontor uppskjuten

Finansförbundet Varslet om strejk på 11 växlingskontor tillhörande Svea Exchange skjuts upp en vecka, meddelar Finansförbundet. Parterna fortsätter förhandlingar om kollektivavtal.
30 okt 2014 | 14:20
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Den 21 oktober varslade Finansförbundet om strejk på Svea Exchange, eftersom företaget inte velat förhandla om kollektivavtal med förbundet. Svea Exchange har elva växlingskontor i Stockholm, där sammanlagt 110 medlemmar i Finansförbundet arbetar.

Strejken skulle påbörjas fredagen den 31 oktober, men förbundet meddelar nu att den skjuts upp sju dagar medan parterna har en ”förutsättningslös dialog” om kollektivavtal och anställningsvillkor. Svea Exchange och Finansförbundet har i samband med beskedet kommit med en gemensam kommentar. Där skriver de bland annat:

Svea har redogjort för att man sedan verksamheten övertogs i mars i år genomfört en rad förbättringar i anställningsvillkoren och att det kan ske utan kollektivavtal. Finansförbundet å sin sida har framhållit att ett kollektivavtal innehåller värden både för arbetsgivaren och arbetstagarna. Parterna är ense om att starta en process där vi för en förutsättningslös dialog om Svea Exchanges villkor och vad ett kollektivavtal inom Svea Exchange skulle kunna innebära.

30 okt 2014 | 14:20

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev