”Vi har ingen rättssäkerhet kvar” Britta Lejon, ST, Ali Esbati, V, Samuel Engblom, TCO och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden. Foto: Anders Ljung.

”Vi har ingen rättssäkerhet kvar”

Podcast Om uppgifterna i tidningen Arbetet om LAS-utredningen stämmer, så har vi ingen rättssäkerhet kvar mot arbetsgivarens godtycke på jobbet, menar Britta Lejon, ordförande ST. Ali Esbati (V) gästar Arbetsvärldens podd och berättar om hur hotet att fälla regeringen på LAS-utredningen ska fungera.
6 mar 2020
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Många människor kommer, om LAS-utredningens läckta förslag blir verklighet, förlora sitt skydd mot godtycke från arbetsgivaren, menar Ali Esbati.

Han har också varit i Australien och studerat landets arbetsförmedling. Ali Esbatis slutsats är att de kommit upp med många lösningar på problem som privatiseringen skapat, men många av lösningarna går inte att genomföra i Sverige. Facken varnar för privatisering.

Också i poddden: Nooshi Dadgostars tuffa uppgift som V-ledare, och behöver Sverige arbetsmarknadsprövning av arbetskraftsinvandringen?

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar