Veronica Magnusson ny vice ordförande i TCO Veronica Magnusson blir ny första vice ordförande för TCO och Victoria Kirchhoff andre vice ordförande. Foto: Axel Green, Vision, Peter Jönsson

Veronica Magnusson ny vice ordförande i TCO

Visions ordförande Veronica Magnusson blir ny vice ordförande i TCO. I toppen får hon sällskap av Unionens Victoria Kirchhoff som ny andre vice.
5 mar 2024 | 10:34
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

På måndagen utsågs Veronica Magnusson till förste vice ordförande för TCO, efter en rockad i TCO-styrelsen. Hon är sedan tidigare ordförande i medlemsförbundet Vision, en post hon behåller.

– Det känns väldigt meningsfullt för jag vet att TCO har en viktig roll att fylla när det gäller frågor om medlemmarnas privatekonomi, jämställdhet, trygghet på jobbet och klimatomställningen. TCO är väldigt bra på att komma med förslag som fungerar och gör skillnad, säger Veronica Magnusson.

Posten hölls tidigare av Peter Hellberg, som i oktober förra året tog över ordförandeposten i Unionen. Han sitter alltjämt kvar i TCO-styrelsen, som samlar representanter från de tolv medlemsförbunden, men som reguljär ledamot. 

Unionen behåller dock sitt inflytande i toppen av TCO då Victoria Kirchhoff tar rollen som andre vice ordförande. I Unionen är hon förste vice ordförande.

Ordförandeposten i TCO:s förbundsstyrelse behåller Therese Svanström, som haft posten sedan 2019.

5 mar 2024 | 10:34

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev