Arbetsvärlden om Märta Stenevi (MP) Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi Foto: Jessica Gow / TT

Tema Arbetsvärlden om Märta Stenevi (MP)

Val 2022 Här samlar vi alla artiklar om Märta Stenevi och valet 2022.

Märta Stenevi är ett av Miljöpartiets två språkrör.

I februari 2021, strax efter att ha blivit vald till språkrör, blev hon utsedd till jämställdhets- och bostadsminister i Stefan Löfvens regering. Den posten hade hon fram till att Miljöpartiet hoppade av regeringssamarbetet med Socialdemokraterna i slutet av november 2021.  Innan hon blev språkrör var hon Miljöpartiets partisekreterare. 2014-2016 var hon regionråd i Skåne och 2016-2019 var hon kommunalråd i Malmö.

Märta Stenevi har en examen i marknadsföring samt en kvalificerad yrkesutbildning i projektledning. Hon har även studerat litteraturvetenskap, film, förlagskunskap och företagsekonomi vid Lunds universitet men utan att avlägga någon examen. Hon har jobbat inom bokbranschen, bland annat som marknadschef på en internetbokhandel och inköpschef på ett internationellt bokförlag.

#miljöpartiet

9 feb 2022
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan