Vägen till framtidens EU Foto: Denny Lorentzen.
Serbien har precis börjat sin väg in i EU. Bilden är från Belgrad, en stad som präglas av graffiti och väggmålningar.

Tema Vägen till framtidens EU

Europa Eurozonen fördjupas men samtidigt ifrågasätts unionen i periferin. Storbritannien hotar med att lämna EU medan ett flertal länder i öst försöker genomföra tillräckliga reformer för att kunna gå med. EU-projektet drar åt olika håll.
22 apr 2016

Eurozonen fördjupas men samtidigt ifrågasätts unionen i periferin. I väster har Island lagt ner sin ansökan helt och Storbritannien folkomröstar om att gå ur. I öster trotsar medlemsländer som Ungern och Polen EU-besluten samtidigt som entusiasmen svalnar i kandidatländerna. EU-projektet drar åt olika håll.

Arbetsvärlden har besökt Serbien, ett land som har utlyst nyval till på söndag bara för att regeringen i lugn och ro ska kunna ägna sig åt EU-förhandlingar de kommande fyra åren. Facken har många förhoppningar om förändringar när EU nu börjar ställa konkreta krav på Serbien. Men bland folket har entusiasmen svalnat i takt med EU:s olika kriser.

22 apr 2016
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan