Bild på utmattad managementkonsult hyllas  Bilden på konsulten som blivit viral (OBS satir). Foto: TT (stockfoto).
Satir

Bild på utmattad managementkonsult hyllas 

Satir Det ikoniska fotografiet av en utmattad BCG-konsult har blivit en symbol för kampen mot virusutbrottet på Nya Karolinska i Solna.
‒ Jag hade visat slide efter slide på Powerpoint innan jag kollapsade av koffeinbrist, kommenterar 23-årige Carl Sebastian Skölderbrandt.
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Fotot på den 23-årige managementkonsulten Carl Sebastian Skölderbrandt från Boston Consulting Group, som somnat efter en powerpointpresentation på Nya Karolinska tidigare i veckan sprids nu i det sociala nätverket Linkedin. Bilden, där konsulten fortfarande är klädd i slips och ligger utslagen över skrivbordet, togs av Stefan Larsson – senior partner på BCG. Bilden hyllas nu i Larssons utvidgade nätverk på Linkedin av flera personer.

En av dem som uttryckt sin uppskattning för den hårt arbetande managementkonsulten är regionfinansrådet Irene Svenonius (M). I en kommentar under Stefan Larssons bild på Linkedin skriver hon att den senaste veckans intensiva brainstorming med extrainkallad personal från BCG givit resultat:

”Riktigt häftigt!”, skriver Reinfeldt i en kommentar.

”Viktigt att de skickliga managementkonsulterna har kommit fram till att det kinesiska tecknet för ”kris” är sammansatt av tecknen för ”fara” och ”möjlighet”, skriver Svenonius. Hon hoppas att insikten kommer skapa positiva tankar kring den utmaning som virusutbrottet innebär. Region Stockholm har flest smittade landet, men det lägsta antalet intensivvårdsplatser per kapita. Dessutom råder brist på personal och sjukvårdsmaterial.

”Vårdpersonal och patienter kan nu tack vare tecknet ”Wei Ji” upptäcka sin inre potential och se en akut situation som en spännande utmaning”, skriver Svenonius och får en ”tumme upp” av Stefan Larsson, senior partner på BCG.

När bilden togs hade Skölderbrandt inte ännu hunnit ta en enda paus för att dricka sin take-away-latte.

Michael Porter – som introducerade systemet ”värdebaserad vård”– och det tidigare sjukvårdslandstingsrådet Flippa Reinfeldt , instämmer i hyllningarna:

”Riktigt häftigt!”, skriver Reinfeldt i en kommentar.

Porter skriver: ”Two thumbs up!”

Carl Sebastian Skölderbrandt känner sig ödmjuk inför de massiva hyllningarna av totalt tre nyliberaler på Linkedin, och förklarar bakgrunden till den bild som blivit ikonisk för kampen mot det nya Coronaviruset.

– Jag hade visat slide efter slide på Powerpoint innan jag kollapsade av koffeinbrist, säger 23-årige managementkonsulten som gick ut Handelshögskolan våren 2019. När bilden togs hade Skölderbrandt inte ännu hunnit ta en enda paus för att dricka sin take-away-latte.

Enligt uppgifter till En jobbig värld råder delade meningar om det kinesiska tecknet för kris verkligen betyder både fara och möjlighet. Men enligt Stefan Larsson, senior partner på BCG, är det endast av akademisk betydelse nu när vårdpersonalen ska bli ”den bästa versionen av sig själva” när region Stockholm förbereder sig för en enorm pandemi.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar