Privata sjukförsäkringar – fälla eller nödvändigt ont? Martin Wästfelt, Unionen, John Lapidus, Göteborgs universitet (på dator) och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden. Foto: Anders Ljung.

Privata sjukförsäkringar – fälla eller nödvändigt ont?

Podcast Snabbare besök hos specialistläkare med egen sjukförsäkring. Så är det för 650 000 svenskar idag.
20 sep 2019 | 13:30
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Forskaren John Lapidus menar att facken genom sina privata sjukvårdsförsäkringar är med och undergräver den allmänna välfärden.
Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt menar tvärtom att medlemmarna behöver de här försäkringarna och att Unionen försöker försäkra sig om att de inte ska tränga undan offentligt finansierad vård.

20 sep 2019 | 13:30
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Visa artikelns 1 kommentar
Kommentera
  1. Av Tobias 20 sep 2019:

    Som med allting annat så blir sjukförsäkringen vid sjukdom lik den som finns i usa och det vet man hur det är där med klass och klasstillhörighet. Så man ser ju hur sverige blir ett samhälle för dom som får och har och dom som står utanför. Trygghetsförsäkringarna förlorar ju sitt värde när man skaffar privata lösningar även om dessa har ett gott syfte.

    Man kanske tänker, att; inget ont som inte har något gott med sig. Frågan blir då, för vem?

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev