Ledare Journalistik om arbetsmarknaden behövs

12 okt 2014
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I valrörelser och andra politiska debatter står jobbskapande, arbetslinjen och åtgärder mot arbetslöshet ofta i centrum. Arbetsmarknaden går inte att förbise i diskussioner om ekonomi och samhälle. Och för den enskilda människan är jobbet en väldigt stor del av livet. Så både på systemnivå och på individnivå är arbetsmarknad och arbetsliv viktiga att bevaka. Därför känns det så roligt att få starta en webbtidning som med ett brett anslag ska beskriva de stora tendenserna på arbetsmarknaden. Vi på Arbetsvärlden vill skriva om vad som händer på arbetsmarknaden och hur det påverkar system och människor. Hur skapar man en arbetsmarknad där alla får plats, är trygga, kan påverka sin situation och har balans mellan jobb och fritid? Vilka kompetenser behövs nu och i framtiden? Hur kommer parternas roll att se ut? Hur påverkar den ökande internationaliseringen?

Vi på Arbetsvärlden vill skriva om vad som händer på arbetsmarknaden och hur det påverkar system och människor.

I förarbetet inför den nya webbtidningen frågade vi personer som på olika sätt jobbar med arbetsmarknadsfrågor om vilken sorts journalistik de efterfrågar. Ett svar vi fastnade för var att man vill ha en helhetsbild. Det är lätt att hamna i en konfliktorienterad verklighetsbeskrivning där man ställer arbetsgivaren och facket mot varandra, vi vill ge en nyanserad bild som ger läsaren möjlighet att bilda sig en egen uppfattning.

Vi tänker inte väja för svåra frågor, till exempel har vi nu granskat problemen med etableringsreformen och dess otillräckliga finansiering. Vi vill också sätta den svenska debatten i perspektiv genom jämförelser med andra länder. Dessutom har vi en debattavdelning där vi har tänkt att många olika aktörer ska komma med intressanta inspel om arbetsmarknaden och närliggande ämnen.
Välkommen till Arbetsvärlden!

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar