Journalistförbundet skapar otrygghetsråd

SJF Idag avslutas Journalistförbundets kongress. En av de viktigaste frågorna som behandlats är arbetet med otrygga jobb och dåliga anställningsvillkor.
23 okt 2014 | 17:19
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Ulrika Widsell, journalistförbundet.

Ulrika Widsell, journalistförbundet.

– Vi har bestämt oss för att ta ett bredare grepp på de här frågorna. Under den förra kongressperioden hade vi en aktionsgrupp som arbetade med att förbättra villkoren för bemanningsanställda. Nu skapar vi istället ett råd som får jobba bredare med otrygghetsfrågan, säger Ulrica Widsell, vice ordförande för Journalistförbundet.

Journalistförbundets kongress har pågått sedan i tisdags. En ny styrelse har utsetts, men orförande och vice ordförande är samma som förra mandatperioden, Jonas Nordling respektive Ulrica Widsell.

En av de saker som klubbats under årets kongress är att ett nytt otrygghetsråd ska bildas. Det är ännu inte bestämt exakt vad rådet ska heta, men det kommer att få en rådgivande roll i förbundsstyrelsens arbete med att hitta strategier och lösningar för att motverka otryggheten på journalisters arbetsmarknad.

– En av de allra viktigaste och mest prioriterade punkterna i vår handlingsplan är att minska otryggheten för våra medlemmar.  Vi ska också kräva att arbetsgivarna tar ett större ansvar för att minska otryggheten i mediebranschen. Bland annat genom att minska på antalet otrygga visstidsanställningar.

23 okt 2014 | 17:19
Om skribenten
reporter

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar