Den osjungna hjälten heltidsjobbet Mikael Feldbaum, Britta Lejon, Samuel Engblom talar om tre nya ministrar och deras jobb.

Den osjungna hjälten heltidsjobbet

Podcast Gigjobben är inte på väg att ta över världen, konstaterar denna veckas podd. Dessutom en lista på utmaningarna för Sveriges tre nya ministrar.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Samuel Engblom, TCO och Britta Lejon, ST går igenom vilka utmaningar Sveriges tre nya ministrar: arbetsmarknadsministern, civilministern och socialförsäkringsministern står inför. Politikerna tävlar om vem som kan erbjuda mesta möjliga stöd från staten till utsatta kommuner. Men i arbetsmarknadspolitiken tycks tvärtom kommunerna få mer att göra, och staten mindre.

Dessutom: är det dags att berätta den framgångsrika historien om tillsvidareanställningen? Och har de fått defekta miniräknare i Stockholms stad?

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar