Debatt ”Hjert undviker sakfrågan”

Unionens räkneexempel håller inte, skriver Almegas förbundsdirektör Stefan Koskinen i en slutreplik på Niklas Hjerts debattinlägg om delpension.
1 dec 2014
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I sitt svar på min debattartikel lyckas Unionens förhandlingschef, Niklas Hjert, att längre tala vackert och väl om deltidspensionen utan att beröra sakfrågan: Unionens medlemmar som tjänar under 38 000 i månaden förlorar mer i statlig pension, sjukersättning och föräldrapenning än värdet av de 0,5 procent de får avsatta till deltidspensionen. Men de svepande skrivningarna når oanade höjder när Hjert skriver:

Stefan Koskinen, Almega.

Stefan Koskinen, Almega.

”Den allmänna pensionen sjunker drastiskt och blir en allt mindre del av ålderspensionen. Det innebär att den kollektivavtalade tjänstepensionen blir allt viktigare för individen.”

Läs den egna tidningen Kollega eller någon annan tidning, till exempel Veckans Affärer. Eller ring Pensionsmyndighetens experter.
Den som löneväxlar en lönehöjning mot en pensionsinbetalning och tjänar under 38 000 kronor i månaden förlorar på den tvingande kollektiva avsättningen till deltidspension. Kostnader flyttas från den staten till parterna.
Trots skönmålningarna är en spade en spade. Och ett skägg i brevlådan är ett skägg i brevlådan. Även om det är Europas största fackförening som har räknat bort sig.

Stefan Koskinen
Förbundsdirektör Almega Tjänsteföretagen

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar