Därför nedprioriterar statsministern skolan Britta Lejon, Mikael Feldbaum och Karin Grundberg Wolodarski i podden Arbete och fritid.

Därför nedprioriterar statsministern skolan

Podd Varför öppnades skolan som en ny marknad i Sverige och utvecklades till en världsunik möjlighet för privata bolag att göra vinster på skattemedel? Karin Grundberg Wolodarski berättar om sin nya reportagebok "Experimentet".
13 maj 2022 | 15:42
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Hur kommer det sig att Sverige beslutade sig för att vara det enda landet i världen som tillåter vinster i skolor som är till 100 procent skattefinansierade? Och hur kommer en ny marknad till?

Podden Arbete och fritid med Mikael Feldbaum och Britta Lejon pratar med journalisten och författaren Karin Grundberg Wolodarski om hennes nya reportagebok ”Experimentet”. Som DI-journalist skrev hon år efter år samma typ av artiklar om den omfattande kritiken mot vinster i skolan, men trots val emellan tog politikerna aldrig några nya stora beslut om den världsunika modellen,. Hon blev nyfiken på hur det hade gått till när friskolereformen infördes och hur vinster i skolan tilläts en gång i tiden. Och överraskades av socialdemokratins bidrag till dagens marknadsskola.

13 maj 2022 | 15:42
Om skribenten
Tf chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev