Andreas Cervenka: ”Skulle det fortsätta såhär, då blir jag nog socialist” Andreas Cervenka, författare till boken Girig-Sverige, medverkar i Arbete och fritid med Mikael Feldbaum och Britta Lejon.

Andreas Cervenka: ”Skulle det fortsätta såhär, då blir jag nog socialist”

Podd I sin nya bok Girig-Sverige skriver ekonomijournalisten Andreas Cervenka om den ökande ojämlikheten i Sverige och hur de rikaste dragit ifrån och lämnat lönearbetare långt bakom. Stod facken och såg på när Sverige blev ett skatteparadis för kapital?
29 apr 2022
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
3

”Det är svårt att inte bli lite mer radikaliserad när man ser det som händer, säger Andreas Cervenka om arbetet med boken. Facken är delvis överkörda eftersom de fokuserat mer på löneutveckling än kapitalskatter och Riksbankspolitik, menar Cervenka. Vi bör fråga oss: Vad ska vi ha Sverige till?, menar han och är också kritisk till hur myndigheter och regioner börjat agera allt mer som vinstdrivande bolag.

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar