”Om någon tror att poliser inte har känslor – det är precis tvärtom” Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden poddar med Lena Nitz, Polisförbundet. Foto: Henrik Andersson Vogel.

”Om någon tror att poliser inte har känslor – det är precis tvärtom”

Podd Lena Nitz vill sätta rättssäkerheten först när det kommer till förslag om särskilda regler för gängkriminella. Efter tolv år lämnar hon ordförandeposten i Polisförbundet. I Arbete och fritid berättar hon om hur polisen utvecklats under den tiden.
26 jun 2022
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Lena Nitz reagerade hårt mot Ebba Buschs uttalande om påskupploppen. I podden berättar hon varför. Hon menar också att polisen behöver digitaliseras och även bli bättre på att lösa digitala brott. Vi talar om betydelsen av straffen för polisen. Att vara polis är trots hot och en känsla av lågt i tak i organisationen, ett fantastiskt jobb, menar hon. Och poliser bär på många känslor, även om de måste hållas i schack.

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar