Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn

Uppdaterad grund för det livslånga lärandet

Teve Det föränderliga arbetslivet kräver att vi ständigt lär oss nytt. Arbetsvärlden fattade tag i Thomas Winman, doktor i pedagogik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande vid Högskolan Väst.
Uppdaterad grund för det livslånga lärandet
Seminarium om livslångt lärande i Almedalen.
4 jul 2017

Behöver vi lära (om) hela livet? Det var namnet på seminariet om livslångt lärande som arrangerades av Högskolan Väst på tisdagen under Almedalsveckan.

Automatisering, robotisering, digitalisering och globalisering är alla faktorer som manar oss att skaffa nya kompetenser i arbetslivet. Bland deltagarna fanns bland andra TCO:s ordförande Eva Nordmark. TCO har tidigare krävt ett större utbud av högskolekurser för yrkesverksamma.

Enligt en SCB-undersökning som TCO låtit genomföra uppger 44 procent av tjänstemännen i åldrarna mellan 30 och 55 år att de inom en snar framtid kommer behöva kompetensutveckling som de inte kan räkna med att få via arbetsgivaren.

Men vad för grund ska vi stå på när vi ständigt behöver lära oss mer i digitaliseringens tidevarv? Arbetsvärlden pratar med Thomas Winman, doktor i pedagogik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande.

Livslångt lärande på tapeten i Almedalen. from Arbetsvärlden on Vimeo.

 

4 jul 2017
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan