SD:s fack läggs ner Foto: Lars Laurén.
Bild ut Löntagarnas värvningsfilm, inspelad i Stockholms frihamn.

SD:s fack läggs ner

Sverigedemokraterna Löntagarna, fackförbundet som startades av Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein, har gått i graven.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Anledningen till nedläggningen är att förbundet inte fått tillräckligt många medlemmar skriver den antirasistiska bloggen Slutpixlat.

Löntagarna startades i december förra året, och hann alltså inte ens finnas i ett år. De har under året fått kritik bland annat för sina stadgar, där potentiella medlemmar kunde nekas medlemskap om de hade fel åsikter.

– Det är många med mig som tidigare haft svårt att vara med i ett fack av den enkla anledningen att facken inte vill ha medlemmar som sympatiserar med Sverigedemokraterna, sa Joakim Wallerstein till dagensopinion.se när Löntagarna startades.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar