Drömsemester till Kalifatet blev besvikelse En talesperson för researrangören hävdar att bilderna i katalogen inte föreställer någon hotelresort utan visar det paradis som väntar dem som dör martyrdöden i det heliga kriget mot de otrogna. Familjen Gabrielsson i sin tur hävdar att informationen varit otydlig och lätt går att förväxla med en charterresa. De har nu anmält researrangören till Konsumentverket. Foto: TT
Satir

Drömsemester till Kalifatet blev besvikelse

Satir Svensk barnfamilj vill varna andra Syrienresenärer för paradisbluffen. Anmäler researrangören till Konsumentverket.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Efter en lång och mörk vinter ville familjen Gabrielsson njuta av sol och värme på sportlovet. Resekatalogen visade upp en drömsemester med generös frukostbuffé, äventyrsbad och en fungerande konstitutionell teokrati styrd av en kalif. På bilderna såg hotellet lyxigt och påkostat ut med vattenland och aktiviteter för såväl stora som små.

– Först framme på hotellet förstod vi att det varken fanns någon fungerande statsbildning eller wi-fi, säger den besvikne småbarnspappan Håkan Gabrielsson, 37, från Filipstad.

Jag och Håkan har fullt upp till vardags och har varken tid eller lust att delta i något heligt krig

Hotellet visade sig ha en rad övriga brister. Elektriciteten fungerade bara sporadiskt efter att området flygbombats intensivt bara några dagar tidigare. Vattnet i poolen var förorenat av kemiska stridsmedel och framkallade kliande utslag. Dessutom gällde sharialagar på hotellområdet vilket innebar förbud mot alkoholservering.

– I stället för en svalkande drink vid poolen blev det frustration, besvikelse och ledsna barn. I framtiden kommer vi helt klart välja en annan researrangör, säger Håkan Gabrielsson.

Även kundbemötandet hade en hel del i övrigt att önska. När mamman Malin, 34, lagt sig vid poolen för att njuta av solen i sin nyinköpta bikini började hotellpersonalen uppträda hotfullt. Hotellrummet saknade fungerande air-conditioning, vilket gjorde det svårt att sova i ökenhettan. När familjen dök upp i hotellets restaurang vid åtta på morgonen var frukostbuffén ännu inte framdukad.

Både hon och maken vill nu avråda andra svenska barnfamiljer att semestra i Kalifatet.

– Och då har jag inte ens nämnt transfern till och från flygplatsen. Vi tvingades åka på flaket till en jeep där det varken fanns bilkudde eller säkerhetsbälte åt barnen, säger Malin Gabrielsson.

Både hon och maken vill nu avråda andra svenska barnfamiljer att semestra i Kalifatet.

En jobbig värld har varit i kontakt med en talesperson för researrangören som hävdar att bilderna i katalogen inte föreställer någon hotelresort utan visar det paradis som väntar dem som dör martyrdöden i det heliga kriget mot de otrogna. Familjen Gabrielsson i sin tur hävdar att informationen varit otydlig och lätt går att förväxla med en charterresa. Inte minst för att Syrien och Cypern låter ungefär likadant.

– Jag och Håkan har fullt upp till vardags och har varken tid eller lust att delta i något heligt krig. Allt vi önskade oss var att  njuta av sol och värme under sportlovet, säger Malin Gabrielsson som nu har nu anmält researrangören till Konsumentverket.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev