3 000 har nu fått omställningsstudiestöd Många väntar på besked från CSN när det kommer till omställningsstödet. Foto: Jessica Gow/TT

3 000 har nu fått omställningsstudiestöd

Omställningsstudiestöd Enligt den senaste statistiken från CSN har nu drygt tretusen personer fått omställningsstudiestöd. Av närmare 40 000 människor som sökt det.
25 aug 2023 | 06:00
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1

Nu har det varit möjligt att söka omställningsstudiestöd i snart ett år. Två ansökningsperioder har hunnit passera.

Och det fortsätter att vara betydligt fler som vill ha stödet, än vad CSN hinner med.

Myndigheten har äskat mer pengar av regeringen, och velat se enklare regler för hanteringen. Men den har inte fått gehör.

CSN har gått ut med att man både i år, och nästa år, kommer att behöva betala tillbaka stora delar av anslagen till stödet då man inte hinner med att hantera alla ansökningar.

Nu har myndigheten presenterat sin senaste statistik för stödet.

Och sedan den första oktober förra året, när ansökan öppnande för första gången, har nu 3 026 individer fått stödet. Samtidigt som drygt 39 500 människor har sökt det.

En majoritet av dem som sökte i höstas har nu fått ett beslut, men cirka 8 000 väntar fortfarande från första omgången på svar.

Den vanligaste formen av utbildning, av dem som fått stödet beviljat, är yrkeshögskola. Strax efter kommer högskola eller universitet.

Långt efter kommer komvux och folkhögskolor.

25 aug 2023 | 06:00
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev