Seko varslar om strejk för tåg och tunnelbana Avtalsförhandlingarna har spårat ur för tågen och tunnelbanan i Stockholm. Seko varslar nu om strejk. Foto: Johan Nilsson / TT

Seko varslar om strejk för tåg och tunnelbana

Avtalsrörelse Seko kommer att varsla om strejk. 1 200 medlemmar kommer att tas ut i strejk om inte någon uppgörelse nås med Almega Tågföretagen.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
2

Varslet om strejk kommer bland annat att beröra medlemmar på Transdev (Öresundstrafiken), SJ, Green Cargo och MTR Tunnelbanan i Stockholm.

Strejkvarslet beror på främst på två frågor. Seko kräver ett slut med sena schemaändringar och mer tid för återhämtning för medlemmarna.

– Detta är inget annat än en modernare form av livegenskap. En stor majoritet av våra medlemmar inom spårtrafiken har svårt att förena sitt arbete med fritid och familjelivet. Många ser bara en utväg och det är att sluta jobba i branschen, säger Gabriella Lavecchia, Sekos förbundsordförande i ett pressmeddelande.

Facket varslar också om nyanställnings-, mertids-, och nyanställningsblockad på hela avtalsområdet.

Enligt Ulrika Nilsson, Sekos avtalssekreterare har deras motpart, Almega Tågföretagen, sagt att de inte vill förhandla mer om Seko inte lägger ett varsel.

– Nu är det upp till bevis, säger hon i ett pressmeddelande.

Varslet kommer att ske i tre steg och det första varslet från Seko träder i kraft torsdagen den 11 maj klockan 15.00.

Det andra den 15 maj, och det tredje den 18 maj.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar