Allt som krävs är hygge och hederlig fullblodsrasism Dilan Apak låter sig inspireras av danska integrationsåtgärder och föreslår egna, riktade mot politiker och mediahipsterkids. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix / TT
Krönika

Allt som krävs är hygge och hederlig fullblodsrasism

Krönika I Danmark vill regeringen assimilera invandrare genom olikhet inför lagen. Med inspiration från grannlandet föreslår Dilan Apak egna åtgärder, riktade mot politiker och mediahipsterkids.
6 jul 2018 | 13:12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Minns ni det danska ”ghetto-paketet” som det rapporterades om i svenska medier under vårvintern? Danskarna hade kläckt den gyllene idén om att bryta segregationen genom att förtydliga den; i landets fattiga områden (läs invandrartäta områden eftersom klassamhället i Danmark liksom i Sverige är till stor del etnifierat) skulle särskilda lagar och regler gälla. Efter att nyligen ha rönt internationell uppmärksamhet i självaste New York Times står det klart att det där inte var någon vinterbister satir om danskarna. Tvärtom omsätts ”ghetto-paketet” sakta men säkert till verklighet.

Om barnen inte redan går på dagis är det 25 timmars danskjävelundervisning i veckan som gäller, annars kan barnbidraget ryka.

Assimilering in i den danska kulturen med olikhet inför lagen som verktyg ska vara mirakelmedlet mot fattigdom och misär. Wow. Jag som gått och trott att vad som behövs är seriös fördelningspolitik i kombination med antidiskrimineringsåtgärder som inte är helt tandlösa. MED MERA. Jag förstår ju nu att jag krånglat till verkligheten i onödan vilket väl är typiskt svenskt. Jämt blir en knäppt på näsan av danskarna; ett lyckligt liv är ett enkelt liv! Allt som krävs är hygge och lite hederlig fullblodsrasism.

Eftersom jag är oroad över samhällsutvecklingen och Det Politiska Samtalets Akuta Död i Sverige har jag funderat på att själv testa danskarnas metod. Efter slarviga överväganden baserade på en magkänsla i högsta affekt (notera att jag lider av IBS vilket absolut fått påverka mina slutsatser) har jag kommit på några förslag på svenska ghetton/grupper som behöver särbehandlas å det grövsta:

Låt oss börja med alla avgångna toppolitiker. Inga karensregler i världen kommer bita på dem. De hittar alltid sätt att gå från beslutande församling till valfri aktieförsamling som tjänar multum på sina egna beslut. Isolera dem istället i ghetton i 10–15 år där de får leva på 6 000 kronor i månaden (samtliga angivna siffror är helt tagna ur luften).

En gång i veckan bör de hånas aktivt för att de njuter av att gå runt sysslolösa i ett ghetto för 6 000 kronor i månaden. Skulle de någonsin återbesöka politiken får de fängelse i fyra år. Det sistnämnda är inspirerat av ett liggande förslag i Danmark: att ge invandrade föräldrar fyra års fängelse om de låter sina barn besöka hemlandet för länge.

De är för irriterande för att få bo bland vanligt folk

Alla människor som gång på gång försöker bestämma vad som är ”okej” och ”rolig” humor skulle behöva isoleras och beläggas med utegångsförbud efter klockan 20:00. Detta är inspirerat av ett annat förslag i Danmark (som ännu anses lite för radikalt) där de nya ”ghetto-barnen” föreslås få utegångsförbud efter klockan 20:00. Eftersom de flesta standupklubbar drar igång runt 20-snåret skulle våra svenska ghetto-antihumorister nog må bättre av att stanna hemma. Utegångsförbudet gäller självklart även att gå ut på internet. Ingens flöde ska behöva smutsas ner av deras primitiva värderingar.

Alla mediahipsterkids som tycker det verkar lite coolt att växa upp i ett ghetto och som ständigt ska gå på om hur mycket de skäms över att vara vita ska också isoleras i ett ghetto. De är för irriterande för att få bo bland vanligt folk. 25 timmar i veckan ska de tvångsundervisas i radikal antirasism och kritisk rasanalys så de lär sig att t.ex. förståelse och insikt om historien inte är samma sak som att känna stark skuld. Samt annat Viktigt och Intressant som de vattnat ur totalt i sin hysteriska likejakt i sociala medier med antirasismen som valuta.

Undviker de att delta blir de av med wifi, mobildata och CSN. Ungefär som att barn från de nya danska ghettona från ett års ålder ska tvångsundervisas i danska värderingar, språk och kristna traditioner. Om barnen inte redan går på dagis är det 25 timmars danskjävelundervisning i veckan som gäller, annars kan barnbidraget ryka.

Även svensk poliskår skulle kunna behöva 25 timmars undervisning i veckan om vad demokrati är och hur den kan urholkas över tid, på demokratisk väg. Så kanske de slutar dela ut demonstrationstillstånd till nazister gång på gång.

Avslutningsvis vill jag som satiriker vara tydlig med att den sista punkten är ett helt och hållet allvarligt förslag från mig till samhället. Tack på förhand.

6 jul 2018 | 13:12
Om skribenten
Jurist, radiopratare och komiker

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev