”Situationen är inte värdig Sverige” Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, Britta Lejon, ST och Samuel Engblom, TCO poddar om arbetsrätten. Foto: Anders Ljung.

”Situationen är inte värdig Sverige”

Podcast Nu riskerar arbetsrätten att fälla regeringen. Varken januaripartiernas eller oppositionens agerande är värdiga ett land som Sverige, anser Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO.
9 okt 2020

Pandemin och nedgången på arbetsmarknaden utgör ett exceptionellt läge. Det borde få januaripartierna att skjuta på las-utredningens implementerande, öppna upp för kompromisser och ge parterna tid för nya förhandlingar efter avtalsrörelsen, menar Samuel Engblom.

Britta Lejon pekar på att det finns en majoritet i riksdagen för försämrad anställningstrygghet. Därmed riskerar vi det sämsta av två världar: en regeringskris i tider av pandemi och arbetslöshet, samt utredningsförslagen genomförs och i praktiken gör anställda rättslösa.

Vi passar också på att gratulera Jensen Education till en väl genomförd rekryteringskampanj på temat mjukisbyxor.

Med Samuel Engblom, TCO, Britta Lejon, ST och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

9 okt 2020
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan