Kristen temapark ska göra KD folkligt Bert Karlsson kommer ge KD draghjälp med en kristen temapark. Observera att artikeln är satir och förmodligen inte återger verkliga förhållanden. Foto: TT

Satir Kristen temapark ska göra KD folkligt

Satir Samarbetet mellan Bert Karlsson och Kristdemokraterna fördjupas. Entreprenören och ex-politikern planerar nu en temapark på kristen värdegrund i Skara kommun.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Anläggningen kommer få namnet Svenssonland och ska, om Bert Karlssons tidsplan håller, slå upp portarna strax efter midsommar.

Målgruppen är folk som har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest. Alltså de människor som den tidigare partiledaren Göran Hägglund kallade för ”verklighetens folk”.

Enligt den bygglovsansökan som inkom till Skara kommun i måndags kommer Svenssonland byggas på en avstyckad del av Skara Sommarlands parkeringsytor. I den bifogade projektbeskrivningen står bland annat följande att läsa:

”Svenssonland är en plats där verklighetens folk kan leva sitt Svenssonliv utan att utsättas för kulturelitens förtryck. Här finns inga könsneutrala toaletter. Här går man på herrarnas och damernas!”.

Vi har svårt att se hur en temapark med åkattraktioner ska kunna drivas utan elektricitet.

Toaletterna kommer att finnas på området i form av bajamajor. På anläggningen planeras även ett antal åkattraktioner, en servering med fokus på korv och en husvagnscamping. Parkering sker på en intilliggande åker och har plats för 200 fordon.

Bland de planerade åkattraktionerna kan nämnas flygplanskarusellen ”Dumpucko” och radiobilsanläggningen ”No-Go-Zone”, där besökarna kan åka runt i små polisbilar och utsättas för stenkastning. Det kommer också att finnas en loppmarknad dit vanligt, hederligt arbetande svenskar kan ta sina familjer samt ett skräckkabinett för abstrakt konst och performancevrål.

Ebba Busch Thor, partiledare Kristdemokraterna, kommer återberätta handlingen i ett antal svenska klassiker på temaparken.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Varje fredag med start i juli kommer partiledaren Ebba Bush Thor – som ett led i KD:s satsning på en svensk litteraturkanon – återberätta handlingen i ett antal svenska klassiker

I ”Sminket” kan besökarna med hjälp av torrshampoo och hårfön anlägga en egen Lars Adaktusson-frisyr. På söndagar under juli månad finns europaparlamentarikern och det före detta nyhetsankaret på plats i Svenssonland. En vaxdocka föreställande Alf Svensson kommer utgöra temaparkens mittpunkt och mötesplats.

Selfiepinnar kommer finnas till uthyrning.

Området kommer att vara en så kallad ”elfri zon” av hänsyn till elallergiker. Bert Karlsson har sökt etableringsstöd av Skara kommun, men fått avslag.

– Vi har svårt att se hur en temapark med åkattraktioner ska kunna drivas utan elektricitet. Dessutom visar vår marknadsundersökning att intresset för en temapark med kristen profil är svalt, säger Göte Sundbom biträdande näringslivschef på Skara kommun.

Enligt undersökningen skulle endast två av totalt hundra potentiella besökare välja Svenssonland istället för det intilliggande Skara Sommarland, detta trots att KD:s anläggning erbjuder gratis inträde.

Bert Karlsson säger i en kommentar att han upplever sig motarbetad av kommuntjänstemännen och hotar nu att lämna Skara.

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar