PTK och Fremia överens – anställda i ideell sektor får del av omställning Leif Linde, styrelseordförande Fremia.

PTK och Fremia överens – anställda i ideell sektor får del av omställning

Omställning  PTK har tecknat ett nytt huvudavtal med Fremia. Det innebär att berörda tjänstemän kommer att få ett nytt omställningsavtal. I övrigt är avtalet i princip en kopia på det huvudavtal som tidigare har slutits mellan PTK och Svensk Näringsliv.
Mats Wingborg
1 nov 2022
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

En av tvistefrågorna i förhandlingarna har varit hur omställningen skulle vara organiserad. Fremia förordade att använda den befintliga omställningsorganisationen Ciko som man bildat tillsammans med LO, ett förslag som PTK avvisade.

Ny omställningsorganisation bildas

Resultatet blev att parterna till sist enades om att bilda en helt ny omställningsorganisation, en stiftelse som ska ägas av PTK och Fremia tillsammans.

Från den 1 oktober har berörda tjänstemän varit utan omställningsorganisation, men det tar ytterligare en tid innan den nya organisationen är på plats. Målet är att allt ska vara klart till den 1 januari 2023, men det kräver att all formalia blir klar till dess.

Den nya omställningsorganisationen ska finansieras genom den premie för omställning som betalas av Fremias medlemsorganisationer. Avgiften kommer att börja tas in från den 1 november. Den nya omställningsorganisationen har ännu inget namn, men det finns olika namnförslag.

Avtalet berör 30 000 tjänstemän

Den nya omställningsorganisationen kommer bland annat att erbjuda avgångsersättningar i samband med uppsägning, kompletterande studieersättning och förstärkt omställningsstöd till sjuka.

Det nya avtalet berör cirka 30 000 tjänstemän inom bland annat Unionen, de två lärarförbunden, Akademikerförbunden och Ledarna. Fremia organiserar arbetsgivare inom kooperation, civilsamhälle och idéburen välfärd.

Relaterad läsning

Mats Wingborg
1 nov 2022
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar