Varsel om 10 000 i strejk mot Almega

Avtal 2016 Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar nu om strejk för 10 000 medlemmar, eftersom Almega vägrat gå med på deras krav om avsättningar för flexpension.
6 apr 2016 | 10:39
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

– Unionen har hela tiden varit tydliga med vilka åtgärder vi kommer att vidta för att få till ett avtal om flexpension, säger Martin Linder, ordförande i Unionen i dag.

Varslet är lagt till den 18 april. Det omfattar 7 200 medlemmar i Unionen och 1 400 i Sveriges Ingenjörer på arbetsplatser över hela landet. De fem medlemsförbund inom Almega som omfattas av varslet är IT- och Telekomföretagen, Svenska Teknik och designföretagen, Almega Tjänsteföretagen branschområde Säkerhets- och serviceföretag samt Medieföretagen Public Serviceområdet.

Frågan om flexpension har länge varit en tvistefråga mellan parterna, där Unionen och Sveriges Ingenjörer har stridit för den modell som skrevs in i avtalen inom industrin i förra veckan, medan Almega har föreslagit en modell där pensionsavsättningen är valbar för de anställda. Arbetsvärlden har tidigare skrivit om hur modellerna ser ut och exakt var det skär sig mellan parterna, läs om det här.

6 apr 2016 | 10:39

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev