Sjukförsäkringen måste förändras Statsvetaren Niklas Altermark deltar i Arbete och fritid. Foto: Lunds universitet.

Sjukförsäkringen måste förändras

Podd Vi har inte en rättssäker sjukförsäkring idag, enligt statsvetaren Niklas Altermark som skrivit boken Avslagsmaskinen. Både regelverket och tillämpningen på Försäkringskassan måste ändras menar han.
7 nov 2020

Avslag på sjukförsäkringar väcker allt större uppmärksamhet i samhällsdebatten. Samtidigt finns en utredning som väntar på att behandlas. Statsvetaren Niklas Altermark berättar i podden Arbete och fritid vad han funnit i sin populärvetenskapliga bok. Han har läst styrdokument och talat med sjuka personer såväl som handläggare på Försäkringskassan. Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO leder just nu en utredning m en del av sjukförsäkringen och ser även han behov av förändringar. Arbetsvärldens chefredaktör Mikael Feldbaum leder samtalet.

7 nov 2020
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan