Teknikstrul på V:s kongress – bara Jonas Sjöstedt hördes Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt inviger partiets kongress, men inte utan störningar. Observera att artikeln är satir och förmodligen inte återspeglar verkliga händelser. Dessutom är det en arkivbild från förra året. Foto: Pavel Koubek / Icon Photography / TT

Satir Teknikstrul på V:s kongress – bara Jonas Sjöstedt hördes

Satir Inledningen av Vänsterpartiets kongress i Karlstad stördes av tekniska problem. Enligt partiledningen har interndemokratin inte kommit att påverkas alls.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Trots en krånglande ljudanläggning kunde Vänsterpartiets 42:a kongress gå av stapeln under fredagen som planerat i Karlstad Congress Culture Centre. Av de mikrofoner man hade till sitt förfogande var det endast partiledaren Jonas Sjöstedts som fungerade.

– Det beror på ett tekniskt fel som vi just nu arbetar med att försöka åtgärda, säger partisekreteraren Aron Etzler som med sin bakgrund inom pop och rock skötte hörsalens mixerbord.

De övriga ombudens anföranden dränktes helt i musik.

Att en inhyrd mässingsorkester plötsligt började spela strax efter Jonas Sjöstedts anförande har sin förklaring i en olycklig dubbelbokning. Följden blev att Vänsterpartiets medlemmar endast fick höra sin partiledare tala medan de övriga ombudens anföranden helt dränktes i musik.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Foto: Pavel Koubek

När medlemmar till partistyrelsen skulle väljas gick plötsligt brandlarmet och konferensbyggnaden evakuerades.

– Många blev förvånade när de återvände till sina platser och upptäckte att det verkställande utskottet som dröjt sig kvar i lokalerna redan klubbat igenom beslutet, säger ett ombud på plats.

Enligt partisekreteraren var det en nödvändig åtgärd med tanke på det späckade programmet. Annars skulle kvällens emotsedda fiskdamm behöva strykas. Noterbart är även att ett flertal tongivande medlemmar inte fanns på plats i Karlstad när kongressen startade tidigare idag.

Enligt partiledningen kommer de tekniska problemen inte påverka interndemokratin och det fortsatta kongressarbetet

Orsaken är ett tryckfel i den kallelse som tidigare skickats ut, bland annat till den omstridda riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. Istället för Karlstad har hon och den tidigare partiledaren Lars Ohly samt vice ordföranden Rosanna Dinamarca anvisats att resa till en övergiven camping i Parkalombolo i Norrbotten. Partiledningen beklagar det inträffade.

Att 500 kongressmotioner råkat hamna på Åmotfors förbränningsstation beror på den oreglerade kapitalismen och är, enligt partisekreteraren Aron Etzler, en naturlig följd av brevmonopolets avskaffande.

Enligt partiledningen kommer de tekniska problemen inte påverka interndemokratin och det fortsatta kongressarbetet då 225 valda ombud från hela landet samlats för att besluta om partiets valplattform inför höstens val.

Många av dem sågs under eftermiddagen följa partistyrelsens diskussioner genom dörrspringan till kongresshallen sedan dörrarna oturligt gått i baklås. Felsökning pågår.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar