Förtroenderas för svärdotter efter coronakrisen Förtroendet för en 32-årig svärdotter i Huddinge har rasat under pandemin, visar färska siffror från Novus. Foto: Barbro Vivien / SvD / SCANPIX Code 30492
Satir

Förtroenderas för svärdotter efter coronakrisen

Satir Allt fler äldre har nu fått sin andra vaccinspruta och kan åter börja umgås med barn och barnbarn. Det har inte gynnat förtroendesiffrorna för en 32-årig småbarnsmamma i Huddinge, rapporterar Novus.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Gun-Britt Eriksson, 67, från Mariefred fick sin andra vaccindos i förra veckan.

Under gårdagskvällen besökte hon sin vuxne sons familj i Huddinge och fick träffa sina båda barnbarn för första gången på drygt ett år. Efter besöket kunde hon konstatera att inte mycket hade förändrats sedan innan pandemin. Det framgår av Novus senaste förtroendebarometer.

Färgen på gardinerna, att dukningen var under all kritik och att barnen pratade med mat i munnen var några av de områden som väckte missnöje, enligt Novus undersökning.

Svärdottern har nu de lägsta förtroendesiffrorna sedan pandemin startade

Att det endast bjöds på vegetarisk kost till middagen och att inget vin serverades kostade ytterligare förtroendekapital för svärdottern.

Redan halvvägs in i middagen stod det klart att den 32-åriga kvinnan drabbats av ett kraftigt förtroenderas.

Att hon på en direkt fråga inte kunde lämna något besked om huruvida hon avser att fira midsommar i släktens sommarstuga som familjetraditionen bjuder resulterade i ytterligare en signifikant nedgång.

Svärdottern har nu de lägsta förtroendesiffrorna sedan pandemin startade, till och med lägre än den tidigare så utskällda exmaken Lars-Erik, barnbarnens farfar.

– Svärdottern åtnjuter i nuläget lägst förtroende av alla i släkten. Den stora risken är att om de redan låga förtroendesiffrorna sjunker ytterligare så kommer allt färre familjemedlemmar att lyssna på svärdotterns framtida råd och rekommendationer, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson i en kommentar.

Att det endast bjöds på vegetarisk kost till middagen kostade ytterligare förtroendekapital för svärdottern

De områden där svärdottern främst brister, enligt Novus förtroendebarometer, gäller barnuppfostran, heminredning och amning.

Däremot ligger sonens (en 34-årig systemutvecklare) förtroendesiffror idag på rekordnivåer.

Likaså hans före detta flickvän, svägerskorna samt den 11-åriga golden retrievern Pluto får starkt stöd för sitt agerande under pandemin.

Toppar förtroendeligan för Gun-Britt Eriksson, 67, gör programledaren Tilde de Paula. Allt enligt de senaste siffrorna från Novus.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev