Så blir konsekvenserna om turordningsreglerna ändras Britta Lejon, ST, Samuel Engblom, TCO, NIls Karlsson, Ratio och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden om LAS och turordning.

Så blir konsekvenserna om turordningsreglerna ändras

Podcast Nils Karlsson, vd på Ratio, gästar podden för att berätta varför näringslivet så gärna vill förändra turordningsreglerna.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Turordningsreglerna spelar en avgörande roll i regeringsförhandlingarna. Nils Karlsson, vd på Ratio, gästar podden för att berätta varför näringslivet så gärna vill förändra dem. Trygghet handlar inte om turordning utan om kompetens menar han. Britta Lejon menar tvärtom att hela Lagen om anställningsskydd skapar en balans på arbetsmarknaden som Sverige mår bra av. Samuel Engblom ser turordningsreglerna som en symbolfråga som politiker men inte företagare bryr sig om.

Som alltid rapportering från En jobbig värld. Denna gång om regeringsbildning med himmelskt mandat. Spaningar hinns också med om konsulter i offentlig sektor, svenska reformer, amerikansk administrationsnedstängning och lösningen på finanskriser.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar