Podcast: Så ser splittringen på arbetsmarknaden ut Podcast med Mikael Feldbaum, Samuel Engblom, Britta Lejon och Håkan Gistavsson.

Podcast: Så ser splittringen på arbetsmarknaden ut

19 okt 2018
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Är arbetsmarknaden en boll, ett timglas, en cylinder eller en pyramid? Gästen som svarar på denna fråga i detta avsnitt av Arbetsvärldens podd är Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen.

Tillsammans med Samuel Engblom TCO, Britta Lejon Facket ST och Mikael Feldbaum Arbetsvärlden, reder han ut vilka som får jobb just nu. Hur ser skillnaderna ut mellan stad och land, mellan inrikes och utrikesfödd? Vad kommer hända i en stundande lågkonjunktur och vilken är den viktigaste reformen för att arbetsmarknaden ska landa mjukt?

Självklart blir det inslag från En jobbig värld-redaktionen och spaningar. Denna gång spanas om den liberala världsordningens kollaps, teveserien The Split, färsk arbetsmarknadsrapport samt att byråkrater inte kan fylla i blanketter utan att visa sin personlighet.

Nedan grafer som det talas om i podden.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar