Politisk strejk i Norge

Politisk strejk i Norge

Arbetsmiljö På onsdagen klockan 14 inledde samtliga tre norska centralorganisationer strejk mot politiska förslag om ändring av arbetsmiljölagen.
28 jan 2015

Enligt facken skulle regeringens förslag leda till bland annat fler visstidsanställningar, mer obetald övertid och större risk att behöva jobba på söndagar.

Strejken genomförs på 180 ställen i landet, från Kristiansand i söder till Svalbard i norr, mellan klockan 14 och 16. För att landet inte helt ska lamslås är det dock endast utvalda grupper som tas ut i strejk. Till exempel kommer all kollektivtrafik i Oslo att stå still mellan 15 och 15.30.

− Uppslutningen är överväldigande. Det är tydligt att kampen för att bevara arbetsmiljölagen engagerar anställda i alla näringsgrenar och verksamheter över hela landet, säger YS-ordföranden Jorunn Berland, LO-ordföranden Gerd Kristiansen och Unio-ordföranden Anders Folkestad i ett gemensamt uttalande.

28 jan 2015
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan