Podcast: Ungerns resa mot illiberalism Samuel Engblom, TCO, Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, Joakim Medin, frilansjournalist, Britta Lejon, Fakcet ST.

Podcast: Ungerns resa mot illiberalism

Podcast Så tog Viktor Orban greppet om statsförvaltningen, domstolarna, medierna och näringslivet.
5 okt 2018

Journalisten Joakim Medin som skrivit boken Orbanistan gästar podden. Det är fascinerande, menar han, hur en hel befolkning kan fångas av en regerings propagandabubbla och kontroll över medierna. I dagens informationsflöde med internet och inom EU.

Han berättar om den ”illiberala processen”. Hur domstolar, statsförvaltningen, medierna och näringslivet kontrolleras av regeringen. Och om den högerextrema turismen, bland annat från svenska SD som sökt sig till landet. Borde EU acceptera valet till EU-parlamentet i ett land med begränsad fri press? Och varför har EU så svårt att frysa betalningar till Ungern som går till regeringslojala affärsmän?

Missa inte heller den svenska borgerliga Alliansens återförening på ”Korventet” i Nacka Strand som En jobbig värld vet att rapportera om.

5 okt 2018
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan