Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn
Podcast: Hallå i radion med Lena Nitz! Gäst i podden är Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Ordinarie poddare Samyuel Engblom TCO och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

Podcast: Hallå i radion med Lena Nitz!

Ska Arbetsförmedlingen läggas ner? Är valrörelsen mumma för polisen. Och hur ser poliser på polisserier? Gäst denna vecka är Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
6 apr 2018

Lägg ner Arbetsförmedlingen, föreslog Alliansen. Men den verksamhet de vill privatisera är redan delvis privatiserad. Så blir det egentligen någon skillnad? Vi reder ut. Polisförbundets Lena Nitz gästar och berättar om denna valrörelse av lag och ordning är den bästa tiden att vara polis i. Samt ger sin syn på brottsutvecklingen, oron för brott samt om Polisen blivit mer eller mindre effektiv.

Dessutom avhandlas New public management – när behövs det, och när bör man låta yrkeskunnande styra? Borde svenska politiker mätas med new public management?

Dessutom spaningar: Samuel tipsar om en bbc-podd om oväntad statistik. Lena Nitz berättar om hur en polis kollar på polisserier. Och Mikael har läst om miljardböter av lastbilsföretag och tror att konkurrenspolitik är det nya svarta. Dessutom pitchas en idé till en polisserie om EU:s konkurrensmyndighet inklusive gryningsräder med Alicia Vikander och Stellan Skarsgård i huvudrollerna.

6 apr 2018
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

News
De viktigaste nyheterna en gång i veckan
Copyright © Arbetsvärlden 2017 | Linnégatan 14
114 94 Stockholm
Telefon 08-782 93 12 | red@arbetsvarlden.se
Ansvarig utgivare: Mikael Feldbaum
Arbetsvärlden ges ut av Tjänstemännens
Centralorganisation, TCO.