Nederländerna lagstiftar om rätten jobba hemifrån Arbetstagare är oroliga över att inte få fortsätta arbeta hemifrån. I Nederländerna stärks nu rätten till distansarbete. Foto: Henrik Montgomery/ TT

Nederländerna lagstiftar om rätten jobba hemifrån

Distansarbete Nederländernas parlament har antagit ett förslag som ger arbetstagare en starkare rätt att få jobba hemifrån. Många anställda upplever en oro över att inte få fortsätta arbeta hemifrån och konflikter har uppstått både i Sverige och andra länder när arbetsgivarna kräver återgång till kontoret.
Mats Wingborg, Malin Crona
30 aug 2022
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0

De nya skrivningarna ska inkorporeras i Nederländernas ”Flexible Working Act” som antogs 2015 och som ger arbetstagare en rätt att begära ändringar av arbetstider och schema.

Den nya lagtexten preciserar inte vilka yrkesgrupper och arbetsuppgifter som ska omfattas. Upplägget är i stället att arbetsgivaren blir skyldig att ange ett godtagbart skäl för att inte bevilja en anställd möjlighet att jobba hemifrån. Kan inte arbetsgivaren redovisa sådana skäl har arbetstagaren rätt att arbeta hemifrån.

14 procent arbetar regelbundet hemifrån

Den fackliga organisationen FNV har drivit på för att få igenom lagstiftningen. Redan före pandemin arbetade 14 procent av den nederländska arbetskraften regelbundet hemifrån, den andelen har därefter ökat markant. Enligt FNV är många i dag är oroliga för att inte kunna fortsätta att arbeta hemifrån.

I det nederländska parlamentet har förslaget framför allt drivits av det gröna partiet GroenLinks och det EU-vänliga partiet D66. Arbetsgivarna har varit negativa och menar att anställda redan idag har stora möjligheter att få arbeta hemifrån.

För att förslaget ska bli verklighet krävs att det också godkänns av den nederländska senaten, vilket vanligen brukar vara en formalitet.

Även i Sverige diskuteras möjligheten till fortsatta möjligheter att jobba på ”distans” efter pandemin. Vanligen betyder uttrycket distans att arbeta hemifrån, men det kan också innebära att jobbet utförs från andra platser. I det nederländska förslaget betonas att det just handlar om jobb hemifrån.

Konflikter på Tesla och H&M

Samtidigt har det uppstått konflikter på arbetsplatser där arbetsgivare kräver att de anställda ska återvända till kontoret.

I somras protesterade anställda på Apple mot kravet på att gå tillbaka till kontoret och Teslas vd Elon Musk hamnade i blåsväder efter att ha twittrat om att de som jobbar hemifrån låtsas att de arbetar.

I Sverige har anställda på H&M skickat ett protestlista till företaget som förra veckan meddelade att kravet på de anställda är att de ska arbeta på plats minst fyra dagar i veckan, vilket Kollega rapporterat om.

Relaterad läsning

Mats Wingborg, Malin Crona
30 aug 2022
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar