Union to Union ersätter LO-TCO Biståndsnämnd
Kristina Henschen, kanslichef Union to Union, LOs vice ordförande Tobias Baudin, TCOs ordförande Eva Nordmark och Sacos ordförande Göran Arrius vid pressträffen där det nya namnet avslöjades.

Union to Union ersätter LO-TCO Biståndsnämnd

Utveckling LO-TCO Biståndsnämnd byter namn till Union to Union i samband med att Saco går med i det fackliga biståndssamarbetet.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Union to Unions uppdrag blir att stödja och samordna LO, TCO och Saco och deras medlemsförbund i det internationella fackliga utvecklingssamarbetet. Organisationen fördelar pengar från Sida för att svenska fackförbund ska kunna bidra med kunskap i utvecklingsländer.

– Vi ser att den globala arbetsmarknaden alltmer tar över, inte minst medlemmarna i våra förbund arbetar i andra länder. Samtidigt är arbetsvillkoren hotade på många ställen i världen, säger Göran Arrius, ordförande Saco.

Redan idag har förbund inom LO och TCO, samt centralorganisationerna själva, utvecklingssamarbeten med fackliga organisationer i andra länder. Just nu pågår 99 projekt i ett åttiotal länder. Enligt Göran Arrius har ett antal Saco-förbund redan idag kontakt med systerorganisationer i andra länder, men det kommer att dröja ett tag innan några konkreta projekt drar igång.

– Det känns både roligt och betydelsefullt att alla centralorganisationer kommer samarbeta för att stärka mänskliga rättigheter i arbetslivet globalt och minska fattigdomen runt om i världen, säger Eva Nordmark, ordförande TCO.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar