Larmchef stal pengar från intagna på fängelse I värdeskåpen kan intagna förvara personliga prylar och värdesaker. En kriminalvårdare med nycklar till skåpen har stulit pengar från minst fem intagna. Foto: Johan Nilsson / TT

Larmchef stal pengar från intagna på fängelse

Arbetsrätt En larmchef gick in i minst fem värdeskåp för intagna på anstalten där han jobbar. Där ska han kommit över närmare 25 000 kronor.
4 maj 2023 | 08:39
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

I februari vill en intagen på en anstalt ta ut pengar ur sitt värdeskåp, inför ett besök. Men pengarna är borta.

Under samma kväll berättar en kriminalvårdare och larmchef för sitt vakthavande befäl att det är han som stulit pengarna. Och inte bara från en intagen, utan från fyra skåp till.

Totalt saknas 24 430 kronor i de fem olika värdeskåpen. Han ska även ha stulit pengar ur skåp tidigare.

Mannen avskedas och åtalas

Larmchefen, som är en av tre med nycklar till skåpen, erkänner omeldebart stölderna. Hans chef polisanmäler dem, och mannen tas omedelbart ut ur tjänst.

Nyhetsbrev

Och nu avskedas mannen. HR-avdelningen på Kriminalvården skriver i sin bedömning att det är ”av stor betydelse för Kriminalvårdens trovärdighet och möjlighet att utföra sitt uppdrag att de kriminalvårdare som är anställda inom verksamheten avhåller sig från att själva begå brott”.

Det har också väckts åtal mot mannen för stöld.

4 maj 2023 | 08:39
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Visa artikelns 1 kommentar
Kommentera
  1. Länkad till från stonyheter.se - "Larmchef på fängelse stal från fångarna – stonyheter - stonyheter" 8 maj 2023:
    […] En jourchef på ett fängelse stal pengar från minst fem kassaskåp där fångars tillhörigheter förvaras. Drygt 24 000 kronor saknades och mannen har fått sparken och åtalats, skriver tidningen Världen av arbete. […] - Läs hela texten här

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev