Kommunernas kris ‒ har Danmark lösningen? Mikael Feldbaum, Veronica Magnusson, Britta Lejon. Foto: Anders Ljung

Kommunernas kris ‒ har Danmark lösningen?

Podcast Visions ordförande Veronica Magnusson gästar Arbetsvärldens podd och berättar om verkligheten mitt i kommunernas kris. I Danmark har staten tagit över mer ansvar – och hur ser egentligen fackens ansvar ut i försvaret av välfärden?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Alla talar om kommunernas och regionernas besparingskrav. Veronica Magnusson, ordförande Vision, gästar podden och berättar om verkligheten för förbundets kommunanställda. Kanske är Danmark ett föredöme för Sverige. Där har staten tagit större roll och styr kommunerna hårdare. Och är det egentligen fackens roll att försvara den generella välfärden?

Vi avslöjar också hur vi kommer fira Black Friday. Britta Lejon, ordförande för ST är med i panelen och Mikael Feldbaum, Arbetsvärldens chefredaktör ställer frågorna.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar