H&M:s globala fackavtal blir permanent Foto: H&M

H&M:s globala fackavtal blir permanent

Kollektivavtal 92 procent av H&M:s arbetskraft är anställd av underleverantörer. Nu ska de också garanteras fackliga rättigheter.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Efter ett års prövotid permanentas H&M:s globala fackliga ramavtal med IndustriAll. I avtalet tar företaget på sig att säkra grundläggande arbetarrättigheter i alla de länder där de har verksamhet, oavsett den arbetsrättsliga situationen just där.

För ett halvår sedan släppte Världsfacket ITUC en rapport där den pekade ut H&M som ett av 50 multinationella storföretag som till mycket stor del har sin arbetskraft hos underleverantörer med usla arbetsförhållanden. Enligt rapporten har H&M 132 000 anställda, medan den dolda arbetskraften i leverantörskedjorna uppgår till 1,6 miljoner arbetstagare.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar