Dubbelt så många kvinnor som män söker omställningsstöd En kvinna som jobbar i det offentliga, är den absolut största gruppen som hittills sökt omställningsstudiestöd. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Dubbelt så många kvinnor som män söker omställningsstöd

Omställningsstudiestöd Närmare dubbelt så många kvinnor som män vill ställa om i arbetslivet. Det visar färska siffror från CSN över vilka som sökt omställningsstudiestödet.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Den stora ruschen till omställningsstudiestödet börjar avta. Under den första veckan som stödet gick att söka i höstas, var det drygt 4 500 människor som skickade in en ansökan.

Nu, tio veckor senare, ligger det runt 800 ansökningar i veckan. Det visar färska siffror från CSN.

Och av de som söker är majoriteten kvinnor.

Av de dryga 22 000 som hittills sökt stödet är närmare 14 600 kvinnor. Eller 66 procent om man så vill. Och en majoritet av kvinnor som sökt stödet jobbar i offentlig sektor.

70 har hittills fått stödet

I skrivande stund är det 70 personer som beviljats stödet.

2 395 ansökningar har fått avslag.

Cirka 700 är avskrivna.

Så tusentals människor väntar fortfarande på besked inför nästa termin.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar