Arbetets mening I hemtjänsten finns utrymme för motstånd mot arbetsfördelningen, skriver David Eklind Kloo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Arbetets mening

Podcast Inom hemtjänsten finns en underjordisk armé av medelålders kvinnor som tagit saken i egna händer och gör det som måste göras, inte det som mäts. Det menar författaren till en ny bok om arbetets mening, David Eklind Kloo.
18 dec 2020
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Boken vill svara på frågan vad jobbet gör med oss som människor. David Eklind Kloo har intervjuat människor om vad de gör på sina arbeten. Många har meningsfulla arbeten. Samtidigt har utrymmet att fatta egna beslut och ha social kontakt i många arbeten minskat med automatisering. Många i välfärden upplever att New public management med sina rapporteringssystem gör att man känner sig meningslös och maktlös.

 

Medverkar gör Samuel Engblom, TCO, Britta Lejon, ST och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar