Ann-Therese Enarsson blir VD för den nya tankesmedjan Ann-Therese Enarsson, här tillsammans med TCO:s ordförande Eva Nordmark, blir VD:n som ska starta upp tjänstemannarörelsens nya tankesmedja. Foto: Ewa Persson

Ann-Therese Enarsson blir VD för den nya tankesmedjan

Nyrekrytering Nu är det klart vem som ska leda TCO-förbundens tankesmedja. Det blir Ann-Therese Enarsson från Systembolaget.
5 okt 2015

Som Arbetsvärlden har berättat tidigare, startar TCO och TCO-förbunden en tankesmedja i år. Under sommaren påbörjades rekryteringen av en VD och i dag på måndagen offentliggjorde TCO:s ordförande Eva Nordmark vem som tillträder posten senare i höst: Ann-Therese Enarsson.

Ann-Therese Enarsson har en jur kand i affärsjuridik, men har arbetat främst med opinionsbildning, framför allt med ungas hälsa med koppling till tobak och alkohol. Hon har varit generalsekreterare för A Non Smoking Generation och utsågs 2004 till årets lobbyist. Därefter har hon varit VD för IQ-initiativet inom Systembolaget, och är nu chef för samhällskontakter och forskning på Systembolaget. Vid flera tillfällen har hon startat större kampanjer, det är också en av hennes meriter för den nya VD-posten enligt Eva Nordmark.

–Ann-Therese Enarsson är en inspirerande igångsättare, beskriver Eva Nordmark den nya VD:n.

Själv beskriver Enarsson sig som orädd, och bra på att skapa oväntade allianser och samarbeten.

 

5 okt 2015
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan