”Vi lever kvar med förväntningarna som höga skatter skapade” Daniel Lind, Arena Idé och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

”Vi lever kvar med förväntningarna som höga skatter skapade”

Podd Svenskarna har fortfarande lika höga förväntningar på välfärden som när vi hade ett högskattesamhället. Trots att vi nu sänkt skatterna och leveransen blir därefter. Det säger Daniel Lind, forskningsledare på Arena Idé som gästar Arbete och fritid.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I nya avsnittet av Arbete och fritid talar vi om hur svensk produktivitet kan utvecklas. Daniel Lind leder Produktivitetskommissionen, ett initiativ av Facken inom industrin.

Han menar att svensk produktivitet gynnas av en kombination av bättre arbetsmiljö och stärkta förutsättningar för näringslivet i både fysisk infrastruktur och utbildning och välfärd.

Sverige måste haka på det skifte som skett i den internationella debatten där välfärd och jämlik utbildning ses som stärkande av konkurrenskraften.

100 miljarder i offentliga investeringar per år skulle ta Sveriges konkurrenskraft framåt, menar Daniel Lind som arbetat som ekonom på flera fackföreningar. Han ger också fyra tips till den nya regeringen. Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, leder samtalet.

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar