”Vi lever kvar med förväntningarna som höga skatter skapade” Daniel Lind, Arena Idé och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

”Vi lever kvar med förväntningarna som höga skatter skapade”

Podd Svenskarna har fortfarande lika höga förväntningar på välfärden som när vi hade ett högskattesamhället. Trots att vi nu sänkt skatterna och leveransen blir därefter. Det säger Daniel Lind, forskningsledare på Arena Idé som gästar Arbete och fritid.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I nya avsnittet av Arbete och fritid talar vi om hur svensk produktivitet kan utvecklas. Daniel Lind leder Produktivitetskommissionen, ett initiativ av Facken inom industrin.

Han menar att svensk produktivitet gynnas av en kombination av bättre arbetsmiljö och stärkta förutsättningar för näringslivet i både fysisk infrastruktur och utbildning och välfärd.

Sverige måste haka på det skifte som skett i den internationella debatten där välfärd och jämlik utbildning ses som stärkande av konkurrenskraften.

100 miljarder i offentliga investeringar per år skulle ta Sveriges konkurrenskraft framåt, menar Daniel Lind som arbetat som ekonom på flera fackföreningar. Han ger också fyra tips till den nya regeringen. Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, leder samtalet.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar