Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, Laura Hartman, LO och Britta Lejon, Fackförbundet ST om valrörelsen 2022.

Laura Hartman: Det behövs en fördelningspolitisk revolution

Podd Min första önskan till en ny regering är att rusta upp Arbetsförmedlingen, säger Laura Hartman, LO:s chefsekonom som också gärna ser gratis kollektivtrafik.
9 sep 2022
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Laura Hartman, LO:s chefsekonom och Britta Lejon, ordförande fackförbundet ST, talar valrörelse i nya avsnittet av Arbete och fritid.

Laura Hartman förespråkar ”Sverigepriser” på el ”över en period”, säger hon i podden.

Stopp stopp, hej hej, vi vet inte vad vi ska göra.

Knappt 6000 personer är inskrivna i arbetsmarknadsutbildningar. Det är skamligt lågt, menar Laura Hartman som efterlyser en mer aktiv arbetsmarknadspolitik. Arbetsförmedlingen är sargad efter nedmonteringen och signalen från politiken är ”stopp stopp, hej hej, vi vet inte vad vi ska göra”. Resultatet blir att mer arbetsintensiva program inte får plats när förvaltningsanslaget krympt och programpengar istället skickas till baka till staten. Alltmedan Arbetsförmedlingen byggt upp en ”gigantisk” upphandlingsavdelning.

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar