Hey politiker, lämna oss i vården ifred Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, Sineva Ribeiro, Vårdöfrbundet och Britta Lejon, ST poddar om "Facken i välfärden". Foto: Henrik Andersson Vogel.

Hey politiker, lämna oss i vården ifred

Podd Bäst blir vården när verksamheterna själva tar initiativet som inom hjärtsjukvården för barn. Pandemin klarades eftersom politiken höll avstånd, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro gästar podden och talar om bristande styrning i vården och om den nya sammanslutningen "Facken i välfärden".
27 maj 2022 | 09:41
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I april drog det fackliga samarbetet ”Facken i välfärden” igång med en debattartikel i DN. Bristen på välfärdspersonal har blivit kronisk i Sverige, menade sex fackförbund. Det handlar om ryckig finansiering och fel styrning, menar Sineva Ribeiro, som vill sätta välfärdsfrågorna på agendan i valrörelsen. Bäst blir vården när verksamheterna själva tar initiativet som inom hjärtsjukvården för barn, menar hon.

Pekar det nya samarbetet på att välfärdsfrågorna inte får plats inom centralorganisationerna eller OFR? Och riskerar de andra fem förbunden i samarbetet att bli överkörda av Kommunal? Det är andra frågor i podden som dessutom diskuterar om riksdagsledamöter ska få äga aktier med tanke på Aftonbladets artiklar om Liberalernas partiledare Johan Perssons aktieinnehav i ett vaktbolag.

27 maj 2022 | 09:41
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev