Varslen ökar – 7 punkter att ha koll på Nästan 6 600 människor varslades i september i år. Samma månad förra året handlade det om cirka 1 900 anställda. Foto: Johan Nilsson / TT

Varslen ökar – 7 punkter att ha koll på

Arbetslöshet Nu varslas allt fler människor om uppsägning. Enligt Arbetsförmedlingen är arbetsmarknaden på väg att vända i en mörkare inriktning. Varslen sker både i det offentliga och privata. Men vad är egentligen ett varsel?
17 okt 2023 | 10:36
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

1. Hur många varslas just nu?

Totalt fick Arbetsförmedlingen in 6 548 varsel under september månad. Det kan jämföras med 1 893 under samma månad förra året. Bara de senaste veckorna har region Sörmland, Östergötland och Jordbruksverket varslat om uppsägningar.

Och på Volvo Cars har man nu förhandlat klart efter vårens varsel om uppsägningar. 700 tjänstemän får lämna biljätten, och 600 konsulter avsluta sina uppdrag.

2. Jag är varslad, blir jag av med jobbet nu?

Nej, ett varsel om uppsägning är en slags förvarning om att det inte går så bra för din arbetsgivare nu. Och att den överväger att säga upp folk. Men du är inte uppsagd, och varslet kan dras tillbaka. Men du kan bli uppsagd så småningom. Även permitteringar ska varslas.

3. Vad gör jag nu då?

Det är som sagt inte säkert att du blir av med jobbet. Men den kan vara bra att börja kolla upp hur lång uppsägningstid du har, vilka försäkringar du omfattas av som har med arbetslöshet att göra, är du med i a-kassa, hur fungerar den, gå igenom cv, fundera om det är dags att göra något annat och läs på om till exempel omställningsstudiestöd.

Nyhetsbrev

4.Vad konkret är ett varsel?

En arbetsgivare som varslar fler än fem personer inom samma län om uppsägning på grund av arbetsbrist, ska anmäla det skriftligt till Arbetsförmedlingen och en kopia ska in till facket.

Anmälan ska innehålla sådant som hur många som omfattas, vilka yrken de har, varför man skär ner och när neddragningarna kan bli av.

5. När ska arbetsgivare varsla?

Det beror på hur många som varslas, och vilken anställningsform de har. Varslas 5-25 tillsvidareanställda ska varslet in två månader före den som varslas först har sin sista anställningsdag.

Vid större varsel, det vill säga att flera varslas, blir också tiderna längre.

För visstidsanställda som varslas om att gå tidigare än tänkt ska varslet in sex veckor innan den först varslade personen har sin sista anställningsdag.

6. Vad händer sen?

Om det finns kollektivavtal på arbetsplatsen, måste arbetsgivaren informera facket, och sedan förhandla. Det gäller även om det finns medlemmar i fackförbund, men kollektivavtal saknas.

Finns vare sig fack eller kollektivavtal kan arbetsgivaren köra på med förändringar, utan att förhandla. Men beslutet är till slut alltid arbetsgivarens.

7. Jag har fackliga uppdrag, bör jag tänka på något särskilt?

Är ni flera fackförbund kan ni förhandla tillsammans. Saknas fackklubb på arbetsplatsen, kontakta facket lokalt för att få stöd. Kalla gärna till ett medlemsmöte för att informera om vad som händer.

För din egen finns särskilda regler som fackligt förtroendevald, läs mer här.

17 okt 2023 | 10:36

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar