Vårdlöner under märket i flera regioner Vårdförbundet vill att nya lokala förhandlingar ska ske. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Vårdlöner under märket i flera regioner

Löneökningen för Vårdförbundets medlemmar har hamnat flera procent under industrimärket i flera av landets regioner. Nu vill facket ha nya lokala förhandlingar.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0

I dagsläget har 14 regioner förhandlat klart och i nio av dessa har lönerna hamnat under industrimärket. Sju regioner har inte förhandlat färdigt, men flera av den väntas sätta en löneökning som är lägre än de 4,1 procent som industrimärket ligger på i år.

Vad betyder industrimärket?

  • Industrimärket har sitt ursprung i industrins avtal mellan arbetsgivare och vissa fack.
  • Industriavtalet är tänkt att skapa stabilitet i lönebildningen på svensk arbetsmarknad.
  • Avtalet har skapat riktlinjer, ett märke, som facken ska förhålla sig till vid lönebildning.
  • Industrimärket för 2023 ligger på 4,1 procent.

Källa: Medlingsinstitutet och Industrirådet.

+ Expandera

Vårdförbundets löneavtal skiljer sig från både Kommunals och Läkarförbundets avtal. Avtalet har ingen skrivelse om att en löneökning minst ska motsvara industrimärket. Det finns i både Kommunals och Läkarförbundets avtal.

Enligt Annelie Söderberg, Vårdförbundets förhandlingschef, har det inte behövts tidigare då det gått att få en högre procentökning än märket.

– Vi ville inte ha ett nivåbestämt avtal utan har velat ha avtal där lönebildningen sker lokalt. Det har gynnat oss väl och vi har fått mer än märket de senaste 10 åren. Det har varit ett bra sätt för oss att få upp lönerna, säger hon till Vårdfokus.

Annelie Söderberg varnar arbetsgivarna för att det kan bli svårare att få ihop bemanningen så länge löneökningen är för låg.

Säger nej till nya förhandlingar

Regionernas agerande i frågan skiljer sig. Gävleborg har valt att skjuta till pengar så att Vårdförbundets medlemmar ska kunna möta procentökningen, medan Västra Götaland har sagt nej till nya förhandlingar.

I dagsläget vill arbetsgivarna inte ge någon kommentar.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar