Skatteverket: Kriminella kan gynnas av upphandlingskrav

Teve Många och krångliga upphandlingskrav kan gynna kriminella företag som inte har någon avsikt att leva upp till dem, enligt Pia Bergman, rikssamordnare på Skatteverket. De nya bestämmelserna om arbetsrättsliga villkor i offentliga upphandlingar debatterades i Almedalen.
Skatteverket: Kriminella kan gynnas av upphandlingskrav
Upphandlingsmyndigheten arrangerade ett seminarium om utmaningarna med arbetsrättsliga krav i upphandlingar i Almedalen.
6 jul 2017 | 15:18
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Skattemedel ska inte finansiera ”social dumpning”. Det är något de nya bestämmelserna om krav på arbetsrättsliga villkor i offentliga upphandlingar ska förebygga.

Under Almedalsveckan arrangerade Upphandlingsmyndigheten ett seminarium för att diskutera utmaningarna med att få till bra krav i upphandlingarna – ”Vägen framåt för arbetsrättsliga villkor i upphandling – men inte utan krokar och fallgropar”. Och uppföljning av kraven är en viktig punkt.

De nya bestämmelserna trädde i kraft den 1 juni och innebär i korthet att upphandlande myndigheter och enheter i vissa fall måste kräva arbetsrättsliga villkor i nivå med kollektivavtal vad gäller lön, arbetstid och semester.

Arbetsrättsliga krav i upphandlingar from Arbetsvärlden on Vimeo.

6 jul 2017 | 15:18

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar