TCO: Kräv kollektivavtalsliknande villkor i hemtjänst och assistans Hemtjänst i Falkenberg. Foto: Karin Rudehill/SCANPIX

TCO: Kräv kollektivavtalsliknande villkor i hemtjänst och assistans

Vinst i välfärden TCO vill inte ha något vinsttak, men ställer andra krav på offentligfinansierad verksamhet i organisationens nya ståndpunkter.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

TCO anser att Välfärdsutredningens vinsttak är fel väg att gå. Det framgår av den fackliga centralorganisationens ståndpunkter om vinster i välfärden som antogs i går måndag. I stället kräver TCO att kollektivavtalsliknande villkor ska gälla vid upphandlingar och för anslutning till fasta ersättningssystem som hemtjänst, primärvård och personlig assistans.

TCO menar vidare att kvalitetsredovisningar och ekonomisk redovisning bör vara transparent och att ersättningssystemen ska beakta socioekonomiska faktorer.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar